Jump to content



Photo
- - - - -

HELP!!! 9850/9950


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 mrDepress

mrDepress

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 10 December 2002 - 10:31 PM

Hey,

I dropped my 9850 plus today before the final exam and the LCD cracked... :(:(

I am wondering is there any place that I can order a replacement for the cracked lcd or,
do you think swaping a dead 9850/9950 w/ good condition lcd will do the trick?

any suggestions will be appreciate!!! :)

Thanks

#2 Rabble_Chinchilla

Rabble_Chinchilla

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Posted 11 December 2002 - 01:06 AM

Try to swap it, but tell us whats wrong with the dead one first.

#3 mrDepress

mrDepress

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 11 December 2002 - 01:23 AM

Yeah, I'm looking for a dead one right now...
see if I'm lucky or not... since casio canada wants to charge me about 80 CDN or 60 USD... which is too pricy for a full time student like me :(

#4 Casto Productions

Casto Productions

    Casio Freak

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 152 posts
  • Location:IL, USA

  • Calculators:
    TI-83, TI-86, CFX-9850, AFX2.0

Posted 11 December 2002 - 05:14 AM

considering the price they are asking, it might just be easier to buy a new 9850 (or a slightly used one) from ebay. I got one of mine for $40 US dollars. Just a thought.

#5 rstweb

rstweb

    Casio Hack

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 274 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 11 December 2002 - 03:52 PM

send us a photo of your broken display!

bye

rstweb

btw: i try to repair the broken display of my old one. i will try to use another display.

#6 Rabble_Chinchilla

Rabble_Chinchilla

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Posted 11 December 2002 - 07:57 PM

get a cheap one at first, rstweb
it aint it easy as you think

usually you cant repair broken displays.. you just can change them completely

#7 rstweb

rstweb

    Casio Hack

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 274 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 14 December 2002 - 03:50 PM

i have an other display that would be compatible to the one of the casio calculator.

all casios i could get are from ebay and the cost 50-60EUR. i could buy one completely new!

bye

rstweb

#8 mrDepress

mrDepress

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 17 December 2002 - 02:37 AM

anyone knows if the 9850G (yes... just G... not GA or GB or GB plus) will work if I swap the lcd to my good old 9850GB? (the 9850G is cheap on ebay)

Glad I found this forum and there's lotsa geeks here :P

Thanks!!

#9 Killer83Z

Killer83Z

    Casio CEO

  • [Legends]
  • PipPipPipPipPipPip
  • 427 posts
  • Location:I'm near to the place where I study
  • Interests:Guitar, Piano, Music, UCN<br />

  • Calculators:
    Algebra FX2.0, CFX-9850G, fx-7000G, fx-7500G, TI-83, HP100lx

Posted 17 December 2002 - 05:49 PM

Specifications of the display should be the same.

#10 rstweb

rstweb

    Casio Hack

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 274 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 18 December 2002 - 06:28 PM

i think that it would be possible, too.
but why don't you use a little bit more money and buy an AFX 2.0+?

bye

rstweb

#11 mrDepress

mrDepress

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 19 December 2002 - 03:43 AM

The price for a AFX-2.0 is almost double over a 9850GB plus...
and I don't think I would be able to fully use the 2.0 (which means a waste) anyways.

just curious, will the home made casio cable works for the AFX-2.0 as well?

Thanks :D

#12 2072

2072

    Casio over god

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1550 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somewherebourg
  • Interests:Cinema, Programming, Music and a lot of thing...

  • Calculators:
    AFX2 ROM 1.02, CFX-9940GT+, FX-180P-Plus

Posted 19 December 2002 - 02:14 PM

Yeah they work... anyway when I got my AFX I didn't really need it (I bought it for its assembler capabilities) but it helped me a lot in maths because you are able to verify very quickly every of your calcul using the algebra feature (without it I may not have succeed to my final exam...).

#13 rstweb

rstweb

    Casio Hack

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 274 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 19 December 2002 - 09:12 PM

no, the AFX-2.0 isn't double over a 9850GB plus here in germany.
the 9850gb+ costs 72EUR and the AFX-2.0+ costs 93,90EUR.
source: grafikrechner.com

bye

rstweb




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users