Jump to content



Photo
- - - - -

Which processor does casio calculator used


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 RITESH

RITESH

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts

Posted 05 June 2019 - 12:31 PM

Hello sir

Which processor does casio calculator used



#2 sentaro21

sentaro21

    Casio Freak

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 157 posts
  • Gender:Male
  • Location:JAPAN

  • Calculators:
    FX-603P fx-4800P fx-5800P
    CFX-9850GC PLUS
    fx-9860G
    fx-9860GII
    fx-9860GII-2
    fx-9860GII-2 SD
    fx-CG10
    fx-CG20
    fx-CG50
    HP-Prime
    HP 50G
    TI-Nspire CX CAS
    TI-84+CE

Posted 08 June 2019 - 07:59 AM

It is known that Oki's CPU is used in standard scientific calculators.
Recent graphing calculators use Renesas SH4A. :)

  • RITESH likes this

#3 RITESH

RITESH

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts

Posted 08 June 2019 - 09:25 AM

Hello sir

How to program Renesas SH4A microcontroller



#4 RITESH

RITESH

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts

Posted 10 June 2019 - 06:53 AM

Hello sir

which oscillator does  Renesas SH4A microcontroller use



#5 sentaro21

sentaro21

    Casio Freak

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 157 posts
  • Gender:Male
  • Location:JAPAN

  • Calculators:
    FX-603P fx-4800P fx-5800P
    CFX-9850GC PLUS
    fx-9860G
    fx-9860GII
    fx-9860GII-2
    fx-9860GII-2 SD
    fx-CG10
    fx-CG20
    fx-CG50
    HP-Prime
    HP 50G
    TI-Nspire CX CAS
    TI-84+CE

Posted 10 June 2019 - 12:30 PM

The SH4A CPU used for graphing calculators is a customized SH-Mobile R2 CPU which is called SH7705.
Programming can be done like the other SH series.
The oscillator used is programmable and its structure is similar to the SH7724, but not exactly the same.
Please refer to the source of Ptune2. :)


#6 RITESH

RITESH

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts

Posted 10 June 2019 - 12:40 PM

Hello sir

Which is more good in casio or intel calculator



#7 sentaro21

sentaro21

    Casio Freak

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 157 posts
  • Gender:Male
  • Location:JAPAN

  • Calculators:
    FX-603P fx-4800P fx-5800P
    CFX-9850GC PLUS
    fx-9860G
    fx-9860GII
    fx-9860GII-2
    fx-9860GII-2 SD
    fx-CG10
    fx-CG20
    fx-CG50
    HP-Prime
    HP 50G
    TI-Nspire CX CAS
    TI-84+CE

Posted 10 June 2019 - 01:06 PM

They are used for different purposes.
SH should be compared with ARM.
I still like SH,
ARM is very high performance now.
 


#8 RITESH

RITESH

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts

Posted 10 June 2019 - 01:11 PM

Hello sir

Which lcd does casio use



#9 sentaro21

sentaro21

    Casio Freak

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 157 posts
  • Gender:Male
  • Location:JAPAN

  • Calculators:
    FX-603P fx-4800P fx-5800P
    CFX-9850GC PLUS
    fx-9860G
    fx-9860GII
    fx-9860GII-2
    fx-9860GII-2 SD
    fx-CG10
    fx-CG20
    fx-CG50
    HP-Prime
    HP 50G
    TI-Nspire CX CAS
    TI-84+CE

Posted 10 June 2019 - 01:17 PM

Sorry,

I'm not familiar with it..



#10 RITESH

RITESH

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts

Posted 11 June 2019 - 05:03 AM

Hello sir

Casio calculator use binary to do add multiply sub division 



#11 RITESH

RITESH

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 19 posts

Posted 11 June 2019 - 09:00 AM

Hello sir

Casio use how many bit lcd






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users