Jump to content



Photo

Spaxe Lua


  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 Tchernoben

Tchernoben

    Casio Fan

  • Members
  • PipPip
  • 42 posts
  • Location:Nice
  • Interests:Calculators, Pc, mangas, warhammer.

  • Calculators:
    Classpad 300
    Ti 89 Titanium

Posted 20 January 2006 - 09:33 PM

Hello

I'm new of using Lua but I already made a little prog in Lua, it's called Spaxe because it's a space-impact like
the download is alvaible on the file sharing
Please tell me what do you think about it and how can I upgrade it well ^^

#2 Kilburn

Kilburn

    Casio Technician

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 491 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Interests:Blah

  • Calculators:
    FX-7500 G
    ClassPad 300

Posted 20 January 2006 - 10:27 PM

Excellent game :D Very good for a beginner. :nod:

Je suis content de voir un nouveau programmeur en Lua, on est tellement peu nombreux. Par contre je sugg?re de mettre un nombre limite de "missiles" qui se trouvent sur l'?cran, et aussi un d?lai entre chaque tir pour que ?a ne fasse pas trop "laser" :)

#3 Gaumerie

Gaumerie

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts

Posted 20 January 2006 - 11:06 PM

Do you speak english kilburn? :P mdrrrr

#4 Kilburn

Kilburn

    Casio Technician

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 491 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Interests:Blah

  • Calculators:
    FX-7500 G
    ClassPad 300

Posted 21 January 2006 - 09:19 AM

Do you speak english kilburn? :P mdrrrr

yes but he is French, I've seen his source code :plol:

#5 Tchernoben

Tchernoben

    Casio Fan

  • Members
  • PipPip
  • 42 posts
  • Location:Nice
  • Interests:Calculators, Pc, mangas, warhammer.

  • Calculators:
    Classpad 300
    Ti 89 Titanium

Posted 21 January 2006 - 01:23 PM

Yeah I'm french :lol2:

Killburn, I have limited the number of missiles at 15 (the 16th one is for kill a bug in the table rading)
I'll see for the delay between missiles.

Au fait si tu as une id?e pour lire toute une table, en enlever un ?l?ment et ne pas faire bugger la boucle (en indexant un champ inexistant du fait que la boucle va ? i alors que la tables est d?sormais de i-1) fais le moi savoir...

#6 MicroPro

MicroPro

    Casio Overlord

  • Deputy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 640 posts
  • Gender:Male
  • Location:Iran

  • Calculators:
    Casio ClassPad 300

Posted 21 January 2006 - 01:48 PM

Please tell me what do you think about it and how can I upgrade it well ^^

It is excellent, but if you put a menu at start of it and add more options such as defining the number of enemies, it will be better.

#7 Orwell

Orwell

    Casio Overlord

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 777 posts
  • Gender:Male
  • Location:Paris - France

  • Calculators:
    Casio AFX 1.02 / Casio ClassPad 300

Posted 21 January 2006 - 04:20 PM

Au fait si tu as une id?e pour lire toute une table, en enlever un ?l?ment et ne pas faire bugger la boucle (en indexant un champ inexistant du fait que la boucle va ? i alors que la tables est d?sormais de i-1) fais le moi savoir...

There won't be any bug if you try to index an empty field, you will just get a 'nil' value :) There are also several functions to iterate on table elements btw (see "pairs()", "ipairs()", "next()", ...)

#8 Tchernoben

Tchernoben

    Casio Fan

  • Members
  • PipPip
  • 42 posts
  • Location:Nice
  • Interests:Calculators, Pc, mangas, warhammer.

  • Calculators:
    Classpad 300
    Ti 89 Titanium

Posted 21 January 2006 - 05:17 PM

ok thx for helping about that Orwell, I'll add a menu in the same time ^^

What do you think about using object on it ? can it be faster this way ?

#9 Tchernoben

Tchernoben

    Casio Fan

  • Members
  • PipPip
  • 42 posts
  • Location:Nice
  • Interests:Calculators, Pc, mangas, warhammer.

  • Calculators:
    Classpad 300
    Ti 89 Titanium

Posted 21 January 2006 - 06:10 PM

There won't be any bug if you try to index an empty field, you will just get a 'nil' value :) There are also several functions to iterate on table elements btw (see "pairs()", "ipairs()", "next()", ...)

In real, the table 'ennemis' have tables as fields, then, if you want to acces like this table[i]<span class=1' /> you'll gat an error because this field is'nt a table anymore, that's why I decided to create one more missiles which will never be tested.

#10 Kilburn

Kilburn

    Casio Technician

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 491 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Interests:Blah

  • Calculators:
    FX-7500 G
    ClassPad 300

Posted 21 January 2006 - 08:59 PM

Try to make the ennemies fire too :plol:

#11 Tchernoben

Tchernoben

    Casio Fan

  • Members
  • PipPip
  • 42 posts
  • Location:Nice
  • Interests:Calculators, Pc, mangas, warhammer.

  • Calculators:
    Classpad 300
    Ti 89 Titanium

Posted 22 January 2006 - 12:21 AM

make ennemy fire ?? wow
It's not really difficult to do but the prog will lag :s
An idea ?

#12 Tchernoben

Tchernoben

    Casio Fan

  • Members
  • PipPip
  • 42 posts
  • Location:Nice
  • Interests:Calculators, Pc, mangas, warhammer.

  • Calculators:
    Classpad 300
    Ti 89 Titanium

Posted 26 January 2006 - 09:37 PM

There is another version, the b1.1 alvaible on file sharing, whith a Menu ;)
use the pen on the menu ;)

#13 2072

2072

    Casio over god

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1550 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somewherebourg
  • Interests:Cinema, Programming, Music and a lot of thing...

  • Calculators:
    AFX2 ROM 1.02, CFX-9940GT+, FX-180P-Plus

Posted 27 January 2006 - 01:04 AM

Don't hesitate to put details in your description in the File Sharing, That's its purpose :)

#14 MicroPro

MicroPro

    Casio Overlord

  • Deputy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 640 posts
  • Gender:Male
  • Location:Iran

  • Calculators:
    Casio ClassPad 300

Posted 03 February 2006 - 02:27 PM

There is another version, the b1.1 alvaible on file sharing, whith a Menu ;)
use the pen on the menu ;)

Cooooool!

#15 Tchernoben

Tchernoben

    Casio Fan

  • Members
  • PipPip
  • 42 posts
  • Location:Nice
  • Interests:Calculators, Pc, mangas, warhammer.

  • Calculators:
    Classpad 300
    Ti 89 Titanium

Posted 04 February 2006 - 05:31 PM

I'm reading all the Lua official tutorial for find a better way to itterate tables and using objects
Does someone have an idea anyway ?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users