Jump to content



Photo
- - - - -

Old Bug topic


  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 qwerty841

qwerty841

    Casio Freak

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 198 posts
  • Gender:Male
  • Location:vernal

  • Calculators:
    ClassPad 300,TI 83 PSE,TI Voyage 200,Windows Calculator

Posted 16 January 2004 - 05:21 PM

where do you get the OS updates?

#2 CrimsonCasio

CrimsonCasio

    UCF Ambassador

  • [Legends]
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3579 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Interests:Claculators, Stephen King, Video Games, Calculators, Programming, Calculators, Reading, Calculators... hmm, what else... Ah! Calculators!

  • Calculators:
    Algebra FX2.0, CFX 9850Ga+, Classpad 300

Posted 16 January 2004 - 06:35 PM

you cant in the US right now, you could get it for a while off of some sites, but Casio asked us to take it down for now.

#3 Lovecasio

Lovecasio

    Casio Freak

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 242 posts
  • Location:Hochiminh city Vietnam
  • Interests:Organic chemistry.<br />Pharmacy

  • Calculators:
    fx 570 MS, Casio AFX 2.0+, ClassPad 300

Posted 17 January 2004 - 01:41 AM

The new version that is available now, 1.20, haven't solve this problem yet. :( Before, I download it from : www.classpad.de site, but later, they put it down. There is also a "Spreadsheet application".
Now, you can ask for a free CD that contains OS update and Spreadsheet at the site: Classpad in euro.
They say that they will give you a free CD ROM. :)

#4 Pem

Pem

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 17 posts

  • Calculators:
    Classpad 300 - TI83+ - TI82

Posted 21 January 2004 - 04:09 PM

New bug : judge(1/(1/x)=x) returns TRUE, although it is undefined (try with x=0).

#5 betoe

betoe

    UCF Spanish Translator

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 846 posts
  • Gender:Male
  • Location:Guadalajara/Mazatlan, Mexico.
  • Interests:Electronics, SW development, automotive. Swim->bike->run

  • Calculators:
    Algebra FX2.0 (R.I.P.), Classpad 300

Posted 21 January 2004 - 09:22 PM

Good i ordered that cd, i will wait it (hope they send it to me). I try to order that cd some weeks ago but an error appear in that page.

#6 Lovecasio

Lovecasio

    Casio Freak

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 242 posts
  • Location:Hochiminh city Vietnam
  • Interests:Organic chemistry.<br />Pharmacy

  • Calculators:
    fx 570 MS, Casio AFX 2.0+, ClassPad 300

Posted 22 January 2004 - 02:04 AM

Hi.
About the bug that Pem said: I tried with x=0 by the "With symbol". It gave TRUE :( . However, if you try this, it give "Undefined":
judge(1/(1/x)=x and x=0).

Bye :)

#7 Lovecasio

Lovecasio

    Casio Freak

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 242 posts
  • Location:Hochiminh city Vietnam
  • Interests:Organic chemistry.<br />Pharmacy

  • Calculators:
    fx 570 MS, Casio AFX 2.0+, ClassPad 300

Posted 22 January 2004 - 10:24 AM

Are you talking about the new OS update ?

Could you please say more about the procedure you wrote above?

Posts Merged By Andy.Davies

#8 c_moeller

c_moeller

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

  • Calculators:
    ClassPad 300

Posted 29 January 2004 - 04:56 PM

Hi out there!

Ever tried to get the intercept of three linear functions?
Please define the following:

y1=3x-2
y2=(1/2)x+3
y3=4x-4

As you might see immediately they all come together to
have a party at point (2/4). Now try to find that out
by plotting those three lines and than
using "Analysis"->"Graphical Solution"->"Intercept".
The cross finds some points at the bottom and on the
left of the display, where the line "leaves the display",
however it doesn't find the wanted point. Isn't that
bad?

CU, Christian

#9 c_moeller

c_moeller

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

  • Calculators:
    ClassPad 300

Posted 30 January 2004 - 05:17 AM

Sorry,

it's no bug, when having plotted more than two functions, you have
to select two by hitting EXE.

CU, Christian

#10 Corni

Corni

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
  • Location:Germany, NRW

  • Calculators:
    ClassPad300

Posted 31 January 2004 - 06:04 PM

i am a bit confused ..
if i integrate (t-a)^1 the solution is ln(a-t) !?!?! shouldnt it be ln(t-a) ?

mfg Corni

#11 Overlord

Overlord

    Casio Technician

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 355 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brussels - Belgium
  • Interests:Math Researcher

  • Calculators:
    My head - C300 OS 3.00 - G100 Rom 1.02 - G65 - G60 - G25

Posted 31 January 2004 - 06:52 PM

in fact, the integral of 1/(t-a) is

ln |a-t| = ln |t-a|

ln (a-t) is correct if a > t
ln (t-a) is correct if t > a

#12 Lovecasio

Lovecasio

    Casio Freak

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 242 posts
  • Location:Hochiminh city Vietnam
  • Interests:Organic chemistry.<br />Pharmacy

  • Calculators:
    fx 570 MS, Casio AFX 2.0+, ClassPad 300

Posted 04 February 2004 - 02:27 AM

Good i ordered that cd, i will wait it (hope they send it to me). I try to order that cd some weeks ago but an error appear in that page.

They will give you the CD. I asked for the CD too, and they sent it to me. Now, I receive it. A beautiful disc box and a beautiful disc.
I was amazing and surprised because it is the first time I 've got something from outsite my country. Casio make their customers feel that they are respected. Hope that they will make more software and send it to us. :)

#13 betoe

betoe

    UCF Spanish Translator

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 846 posts
  • Gender:Male
  • Location:Guadalajara/Mazatlan, Mexico.
  • Interests:Electronics, SW development, automotive. Swim->bike->run

  • Calculators:
    Algebra FX2.0 (R.I.P.), Classpad 300

Posted 04 February 2004 - 03:02 AM

Yippie! i feel like a 7 years old child that is waiting for a longed for gift.

******************************Edit******************************
:rockband: Oh my god, i was working today about 13:00 in my local time, then the mailman came and told me "take this guy", when i saw the package he give me, i felt so happy, it was my spreadsheet app. CD!!! :rock:

#14 BiTwhise

BiTwhise

    Casio Overgod

  • [Legends]
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 627 posts
  • Gender:Male
  • Location:Guildford, Surry, UK
  • Interests:Programming, games, consoles, martial arts

  • Calculators:
    FX9700WE, CFX9970G, AFX2.0, Classpad 300

Posted 10 February 2004 - 03:20 PM

**** This thread is for reporting bugs, not discussing problems of errors that might be caused by bugs ****

-- EDIT --
Note as well, there's a difference between bugs and errors...
Errors are notifications of something that went wrong
Bugs are something that went wrong, or does not work, without giving the user any notification of the problem

#15 CrimsonCasio

CrimsonCasio

    UCF Ambassador

  • [Legends]
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3579 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Interests:Claculators, Stephen King, Video Games, Calculators, Programming, Calculators, Reading, Calculators... hmm, what else... Ah! Calculators!

  • Calculators:
    Algebra FX2.0, CFX 9850Ga+, Classpad 300

Posted 10 February 2004 - 03:26 PM

I looked at it, i may very well be a bug, if the programs are exactly the same there sould be no reason for this error...

-----EDIT-----
BitWhise: bugs can cause errors.

#16 BiTwhise

BiTwhise

    Casio Overgod

  • [Legends]
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 627 posts
  • Gender:Male
  • Location:Guildford, Surry, UK
  • Interests:Programming, games, consoles, martial arts

  • Calculators:
    FX9700WE, CFX9970G, AFX2.0, Classpad 300

Posted 10 February 2004 - 03:29 PM

That's fine, but the discussion part should not take place in this thread.. it's already getting bloated..
This was ment as a quick look-up for bugs on the CP, and to keep track of fixes that might appear in later OS releases.
Discussion must take place in individual threads. Post here when you are _confident_ that you have found a bug. ( "Bug Reports" )


-- EDIT --
@Crimson: Ofcourse bugs can cause errors..

#17 CrimsonCasio

CrimsonCasio

    UCF Ambassador

  • [Legends]
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3579 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Interests:Claculators, Stephen King, Video Games, Calculators, Programming, Calculators, Reading, Calculators... hmm, what else... Ah! Calculators!

  • Calculators:
    Algebra FX2.0, CFX 9850Ga+, Classpad 300

Posted 10 February 2004 - 03:33 PM

ok... how about we split the thread, or complile the bugs into a list in the first post, that would be the best for looking things up, then discusion of the bugs could be done here.
also, a standard format for bugs could be done:

Finder:
Rom Versions:
Cause:
Effect:

#18 BiTwhise

BiTwhise

    Casio Overgod

  • [Legends]
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 627 posts
  • Gender:Male
  • Location:Guildford, Surry, UK
  • Interests:Programming, games, consoles, martial arts

  • Calculators:
    FX9700WE, CFX9970G, AFX2.0, Classpad 300

Posted 10 February 2004 - 03:37 PM

That sounds ok (listing in the first post), although it involves extra mod-work, and would make for a messy thread if several problems are discussed simultaniously (I'd prefer problems have their own thread, and bugs are reported to this thread when they are certain to be bugs)

#19 CrimsonCasio

CrimsonCasio

    UCF Ambassador

  • [Legends]
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3579 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Interests:Claculators, Stephen King, Video Games, Calculators, Programming, Calculators, Reading, Calculators... hmm, what else... Ah! Calculators!

  • Calculators:
    Algebra FX2.0, CFX 9850Ga+, Classpad 300

Posted 10 February 2004 - 03:54 PM

Lets do this:

- bugs can be introduced and discused here
- all bugs will be compiled in the first post with this format:

Finder: (name)
Bug Name: (a name for the bug)
Rom Versions: (all rom version its been confirmed on)
Cause: (how to reproduce the bug)
Effect: (all effects, including any error messages)
Work Around: (how you can get around the bug)
URL: (link to the topic containing discusion about the bug)
*Related Bugs: (if any bugs seem to be related to each other we can document it)

- After discusion of the bug has ended the topic will be split, making a new topic for the bug.

also, we can deleat all the unnessicary posts after this has been done. (including this one)




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users