Jump to content



Photo
- - - - -

BitEdit Bitmap Editor Add-in


  • Please log in to reply
73 replies to this topic

#41 Nanard

Nanard

    Casio Fan

  • Members
  • PipPip
  • 43 posts
  • Location:France

  • Calculators:
    Classpad 300

Posted 13 July 2004 - 10:56 PM

two other small bug (0.88)

a dot with the pen in size 3 done:
000
000
000
    0

0=one pixel

when clock is selected, the clock don't appear, when clock isn't selected, the clock appear;-)

#42 SoftCalc

SoftCalc

    Casio Technician

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 406 posts
  • Location:Portland, OR USA

  • Calculators:
    ClassPad 300 , AFX 2.0, HP-48/49/50, TI-89/92/Voyager, HP Expander, etc...

Posted 14 July 2004 - 12:15 AM

two other small bug (0.88)

a dot with the pen in size 3 done:

<!--QuoteEBegin-->000<!--QuoteEBegin-->000<!--QuoteEBegin-->000<!--QuoteEBegin-->    0

0=one pixel

when clock is selected, the clock don't appear, when clock isn't selected, the clock appear;-)


OK, now a dox in size 3 should be a 3x3 rectangle centered where you put the pen.

I'm not sure what you mean about the clock. If you pull down the menu and it displays a check, the clock should be on. If you see a check and you select it, it should turn off the check and turn off the clock. Does this work correctly for you?

I also fixed a handful of bugs, including a bad bug when zooming.

Of course there are some new features...
  • Text mode
  • Vector mode
  • Circle mode now draws from the center out (like you would expect)
  • New drawing model. Now you draw an object like a line using two pen presses. The first pen down starts the first point. The first point is then added on the first pen up. The second pen down/up places the second point.
  • Ability to edit your last draw operation. For example, if you draw a line the two defining points will be displayed and you can continue to move them around to change the line. B)
The version is now at 0.90.

#43 Nanard

Nanard

    Casio Fan

  • Members
  • PipPip
  • 43 posts
  • Location:France

  • Calculators:
    Classpad 300

Posted 14 July 2004 - 05:04 PM

very good job! just a few improvement, I think it would be "pratique" (easy?) that the <-- (backspace?) key is as Undo/Redo

#44 mccyrille

mccyrille

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 21 posts

  • Calculators:
    ClassPAD_300

Posted 14 July 2004 - 05:07 PM

yes ! :D

#45 SoftCalc

SoftCalc

    Casio Technician

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 406 posts
  • Location:Portland, OR USA

  • Calculators:
    ClassPad 300 , AFX 2.0, HP-48/49/50, TI-89/92/Voyager, HP Expander, etc...

Posted 14 July 2004 - 07:36 PM

very good job! just a few improvement, I think it would be "pratique" (easy?) that the <-- (backspace?) key is as Undo/Redo


Good idea! I'll add it with the next round of improvements/bugfixes.

#46 PJay

PJay

    Casio Freak

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 260 posts
  • Gender:Male

  • Calculators:
    Casio fx-991ES Plus

Posted 17 July 2004 - 08:02 AM

I found 2 bugs in BitEdit v0.90 :
1.In "About" menu, you writed : BitEdit v0.88 ! :hammer:
2.When I enable "Clock" from "View" menu, it doesn't show.
and When I disable it, it show. (INVERT) :hammer:

#47 mccyrille

mccyrille

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 21 posts

  • Calculators:
    ClassPAD_300

Posted 17 July 2004 - 04:48 PM

when we zoom somting and that we want to select someting largest the screen we can't ! <_< :P

i wait the fonction to fill a form into a color :) B) ;)

the select transparent

and the polygone fonction !

the rotate select (90?, 180?, 270?)

all that is very important on my opignion :( ;) :P :D :) :thumbsup:

#48 mccyrille

mccyrille

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 21 posts

  • Calculators:
    ClassPAD_300

Posted 22 July 2004 - 11:45 AM

softcalc ? have you seen my message ? lol

#49 SoftCalc

SoftCalc

    Casio Technician

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 406 posts
  • Location:Portland, OR USA

  • Calculators:
    ClassPad 300 , AFX 2.0, HP-48/49/50, TI-89/92/Voyager, HP Expander, etc...

Posted 22 July 2004 - 08:16 PM

Yes, I read it. I think these are all great ideas that should be added to the program, but for now I'm busy working on some other projects. ;)

Don't worry, I plan on making more improvements to BitEdit, but it might be a while :(

#50 mccyrille

mccyrille

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 21 posts

  • Calculators:
    ClassPAD_300

Posted 23 July 2004 - 01:39 PM

ok i dont worry B) but i am sad :( :D :P

#51 SoftCalc

SoftCalc

    Casio Technician

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 406 posts
  • Location:Portland, OR USA

  • Calculators:
    ClassPad 300 , AFX 2.0, HP-48/49/50, TI-89/92/Voyager, HP Expander, etc...

Posted 25 July 2004 - 05:50 AM

Don't be too sad. I put a lot of your sugestions in after I though I was almost finished. :lol:

I plan on adding more of your suggestions when I have time ;)

#52 mccyrille

mccyrille

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 21 posts

  • Calculators:
    ClassPAD_300

Posted 25 July 2004 - 10:49 AM

<_< ;) :lol:

#53 archaons

archaons

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

  • Calculators:
    C300 and ti83+

Posted 25 July 2004 - 10:21 PM

And now Softcalc, On what project do you work ? :rolleyes:


I am french too :lol2: , so my english is bad......

#54 mccyrille

mccyrille

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 21 posts

  • Calculators:
    ClassPAD_300

Posted 26 July 2004 - 03:58 PM

lol ! yes on what do you work actuelly ?

#55 CrimsonCasio

CrimsonCasio

    UCF Ambassador

  • [Legends]
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3579 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Interests:Claculators, Stephen King, Video Games, Calculators, Programming, Calculators, Reading, Calculators... hmm, what else... Ah! Calculators!

  • Calculators:
    Algebra FX2.0, CFX 9850Ga+, Classpad 300

Posted 26 July 2004 - 04:37 PM

he might be working on this right now: http://floorright.com/

#56 SoftCalc

SoftCalc

    Casio Technician

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 406 posts
  • Location:Portland, OR USA

  • Calculators:
    ClassPad 300 , AFX 2.0, HP-48/49/50, TI-89/92/Voyager, HP Expander, etc...

Posted 26 July 2004 - 06:14 PM

Oh, I'm working on some future ClassPad goodies. :rolleyes:

Off hours I'm also working on a HP16C-like simulator. The HP16C wasn't such a great calculator, but is did a great job with bit operations and displayed numbers in binary, octal, decimal, or hexidecimal. There is a Java simulator here on the web. NOTE:The Java version is a bit annoying because you have to turn it ON before it will work.

And who knows, maybe a version of BitEdit might make it into the OS ;)

#57 CrimsonCasio

CrimsonCasio

    UCF Ambassador

  • [Legends]
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3579 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Interests:Claculators, Stephen King, Video Games, Calculators, Programming, Calculators, Reading, Calculators... hmm, what else... Ah! Calculators!

  • Calculators:
    Algebra FX2.0, CFX 9850Ga+, Classpad 300

Posted 26 July 2004 - 06:21 PM

thats a good idea, but you would have to disable the unsupported things wouldnt you? perhaps you could have an unlocking variable like you do in the Chip8 program...

#58 Nanard

Nanard

    Casio Fan

  • Members
  • PipPip
  • 43 posts
  • Location:France

  • Calculators:
    Classpad 300

Posted 26 July 2004 - 07:39 PM

there is unsupported features in BitEdit!

#59 CrimsonCasio

CrimsonCasio

    UCF Ambassador

  • [Legends]
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3579 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Interests:Claculators, Stephen King, Video Games, Calculators, Programming, Calculators, Reading, Calculators... hmm, what else... Ah! Calculators!

  • Calculators:
    Algebra FX2.0, CFX 9850Ga+, Classpad 300

Posted 26 July 2004 - 08:22 PM

well, the clock...

#60 TheKingChaos

TheKingChaos

    Casio Fan

  • Members
  • PipPip
  • 30 posts
  • Location:Stgo de Chile

  • Calculators:
    Classpad 300

Posted 05 August 2004 - 07:57 PM

Hello people ... I want to know if there exists a program that allows me to my to save cut photos ... that are not squared, but cuts
I am employed at my new game and need this application
understand me?
Not square photos
I want photos with curves

#61 CrimsonCasio

CrimsonCasio

    UCF Ambassador

  • [Legends]
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3579 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Interests:Claculators, Stephen King, Video Games, Calculators, Programming, Calculators, Reading, Calculators... hmm, what else... Ah! Calculators!

  • Calculators:
    Algebra FX2.0, CFX 9850Ga+, Classpad 300

Posted 05 August 2004 - 08:33 PM

i dont understand... why would you need this...?

#62 TheKingChaos

TheKingChaos

    Casio Fan

  • Members
  • PipPip
  • 30 posts
  • Location:Stgo de Chile

  • Calculators:
    Classpad 300

Posted 05 August 2004 - 09:26 PM

I need the cut photo ... imagine the photo of RYU of my avatar .. I need only RYU and do not want the white background
I want to move RYU's photo in a scene but that does not work out squared with the white background

para Betoe: hola necesito la foto en forma de corte.. q no sea cuadrada
q pueda cortar por ejemplo al ryu de mi avatar y ponerlo en la classpad con otro fondo, sacando el fondo blanco q forma el cuadrado.. entiendes?

Edited by betoe, 06 August 2004 - 01:51 AM.


#63 Overlord

Overlord

    Casio Technician

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 355 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brussels - Belgium
  • Interests:Math Researcher

  • Calculators:
    My head - C300 OS 3.00 - G100 Rom 1.02 - G65 - G60 - G25

Posted 05 August 2004 - 09:49 PM

in fact it's something like a "transparent" color ?

#64 betoe

betoe

    UCF Spanish Translator

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 846 posts
  • Gender:Male
  • Location:Guadalajara/Mazatlan, Mexico.
  • Interests:Electronics, SW development, automotive. Swim->bike->run

  • Calculators:
    Algebra FX2.0 (R.I.P.), Classpad 300

Posted 06 August 2004 - 01:57 AM

I had modified a bit his post, but it isnt enough clear.

I think overlord is right, he want to use something like a transparency.

#65 SoftCalc

SoftCalc

    Casio Technician

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 406 posts
  • Location:Portland, OR USA

  • Calculators:
    ClassPad 300 , AFX 2.0, HP-48/49/50, TI-89/92/Voyager, HP Expander, etc...

Posted 06 August 2004 - 02:42 AM

I agree, this is a needed feature. Right now when you add TEXT if does this, but not when you copy/paste, or move.

I'll put this on the list for feature to add next.... :rolleyes:

#66 PJay

PJay

    Casio Freak

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 260 posts
  • Gender:Male

  • Calculators:
    Casio fx-991ES Plus

Posted 15 August 2004 - 07:38 AM

In drawing, BitEdit damage to my "Touch Screen Protector" ! ! ! :banghead:
:!: :angry: :angry: :!:

#67 Daruosh

Daruosh

    Casio Freak

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 285 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tehran - Iran
  • Interests:Computer Programming, Electronics, Image Processing, Neural Networks, AI, System Development, Calc, Guitar, Music,

  • Calculators:
    CP 300 OS 3.03, Algebra FX 2.0 Plus ROM 1.05, CG-20

Posted 15 August 2004 - 08:37 AM

How?

#68 PJay

PJay

    Casio Freak

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 260 posts
  • Gender:Male

  • Calculators:
    Casio fx-991ES Plus

Posted 15 August 2004 - 11:13 AM

:D :P It's very easy !
Try to draw a not straight line (with pencil) in BitEdit. And you see it in your "Touch Screen Protector" ! :banghead: :angry: :angry: :!:
So I buy a new "Touch Screen Protector" about 3$ (USD) :P (very cheap) :P

Edited by P.J, 15 August 2004 - 11:30 AM.


#69 qwerty841

qwerty841

    Casio Freak

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 198 posts
  • Gender:Male
  • Location:vernal

  • Calculators:
    ClassPad 300,TI 83 PSE,TI Voyage 200,Windows Calculator

Posted 15 August 2004 - 09:18 PM

(with pencil)

<{POST_SNAPBACK}>

Maybe that's why you see it there.

#70 Daruosh

Daruosh

    Casio Freak

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 285 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tehran - Iran
  • Interests:Computer Programming, Electronics, Image Processing, Neural Networks, AI, System Development, Calc, Guitar, Music,

  • Calculators:
    CP 300 OS 3.03, Algebra FX 2.0 Plus ROM 1.05, CG-20

Posted 15 August 2004 - 10:02 PM

I htink he means STYLUS

#71 SoftCalc

SoftCalc

    Casio Technician

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 406 posts
  • Location:Portland, OR USA

  • Calculators:
    ClassPad 300 , AFX 2.0, HP-48/49/50, TI-89/92/Voyager, HP Expander, etc...

Posted 15 August 2004 - 10:48 PM

Using the stylus leave a mark on your protector!?! Yikes! It sounds like you need a protector protector. :lol:

:blink: So where did you buy a new protector?

It could be worse. I was going to write a game with different bugs that you have to kill. Some are small and fast but reproduce slowly, while others are big and slower but reproduce quickly. To kill the bugs you have to hit them with the stylus.

I started to program this game but decided not to becuase too many people would crack their screen trying to whack bugs. :hammer: :D

#72 PJay

PJay

    Casio Freak

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 260 posts
  • Gender:Male

  • Calculators:
    Casio fx-991ES Plus

Posted 16 August 2004 - 07:07 AM

:blink: So where did you buy a new protector?

<{POST_SNAPBACK}>

:blink: HE HE HE ! ! ! :D :P :D
I think that You have it, don't you ? :rolleyes: :ph34r: :!:

#73 SoftCalc

SoftCalc

    Casio Technician

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 406 posts
  • Location:Portland, OR USA

  • Calculators:
    ClassPad 300 , AFX 2.0, HP-48/49/50, TI-89/92/Voyager, HP Expander, etc...

Posted 08 September 2004 - 05:27 AM

I had modified a bit his post, but it isnt enough clear.

I think overlord is right, he want to use something like a transparency.

<{POST_SNAPBACK}>


OK, I added transparency. I actually use the "Draw Opaque" term by Windows Paint. Turn this option off and you draw "Transparent". If you copy and paste or select and move, the image you ae moving will use WHITE as the transparent color.

I also improved the clock so you can change the display format of the date and time.

Of course there are a few bug fixes too. :D

BTW: If you downloaded it just after I posted this you probably have the version with an embarrassing bug. :blush: The message table numbers were off by 1, so some of the strings are out of order. I fixed it and put a new version up.

#74 Daruosh

Daruosh

    Casio Freak

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 285 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tehran - Iran
  • Interests:Computer Programming, Electronics, Image Processing, Neural Networks, AI, System Development, Calc, Guitar, Music,

  • Calculators:
    CP 300 OS 3.03, Algebra FX 2.0 Plus ROM 1.05, CG-20

Posted 09 September 2004 - 05:02 AM

It would be a nice biult-in OS application.
@SoftCalc: Is it possible to put your add-in in the next OS release??




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users