Jump to content



Photo
- - - - -

Inner Parts Of Classpad


  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1 Behnoud

Behnoud

    Casio Technician

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 338 posts
  • Gender:Male
  • Location:Iran

  • Calculators:
    CP 300+ OS2.2/
    FX 3600 pv/
    FX 115 s/
    FX 602P

Posted 27 June 2006 - 09:25 PM

I wanted to find some photos of inner parts of CP but I couldn't :banghead:
I'm very curious about this
Plz help me ;)

#2 omegavirus

omegavirus

    Casio Freak

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 150 posts
  • Gender:Male
  • Location:Morelia, M?xico

  • Calculators:
    ClassPad 300

Posted 28 June 2006 - 05:49 AM

I wanted to find some photos of inner parts of CP but I couldn't :banghead:
I'm very curious about this
Plz help me ;)


Here you have some images from inside the classpad and others ones that Brian gave to us some time ago that shows the prototype or one of them) ;)

ClassPad images

#3 Behnoud

Behnoud

    Casio Technician

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 338 posts
  • Gender:Male
  • Location:Iran

  • Calculators:
    CP 300+ OS2.2/
    FX 3600 pv/
    FX 115 s/
    FX 602P

Posted 04 July 2006 - 07:04 PM

It was so great.
Thanks omegavirus.

#4 Behnoud

Behnoud

    Casio Technician

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 338 posts
  • Gender:Male
  • Location:Iran

  • Calculators:
    CP 300+ OS2.2/
    FX 3600 pv/
    FX 115 s/
    FX 602P

Posted 29 September 2006 - 07:01 PM

Would be Harware improvement in ClassPad this year?

#5 vanhoa

vanhoa

    Casio Overlord

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 854 posts
  • Gender:Male
  • Location:Vietnam

  • Calculators:
    AFX 2.0, CP 300, CP 330, nSpire, TI 89, FX 5800

Posted 30 September 2006 - 10:22 AM

Oh, CP have a phone! Anyone know how to use it?

#6 Behnoud

Behnoud

    Casio Technician

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 338 posts
  • Gender:Male
  • Location:Iran

  • Calculators:
    CP 300+ OS2.2/
    FX 3600 pv/
    FX 115 s/
    FX 602P

Posted 30 September 2006 - 05:27 PM

so cool, :roflol:

#7 vanhoa

vanhoa

    Casio Overlord

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 854 posts
  • Gender:Male
  • Location:Vietnam

  • Calculators:
    AFX 2.0, CP 300, CP 330, nSpire, TI 89, FX 5800

Posted 01 October 2006 - 09:23 AM

? anyone can know how can let it make sound.

#8 Gaumerie

Gaumerie

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts

Posted 01 October 2006 - 10:02 AM

I know how to make sound with CP300, I've startd a library to use use it, but I stopped to program for CP before I've finished it. But currently I make several codes for CP when I've time, so I could continue my library.

#9 vanhoa

vanhoa

    Casio Overlord

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 854 posts
  • Gender:Male
  • Location:Vietnam

  • Calculators:
    AFX 2.0, CP 300, CP 330, nSpire, TI 89, FX 5800

Posted 01 October 2006 - 11:41 AM

Basic? Lua? Sdk?

#10 Gaumerie

Gaumerie

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 28 posts

Posted 01 October 2006 - 12:47 PM

SDK
But I don't know any fonction tu use it, I must use the registers of the CPU to controle the port of the buzzer, this is why I thinked to make a library...

#11 vanhoa

vanhoa

    Casio Overlord

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 854 posts
  • Gender:Male
  • Location:Vietnam

  • Calculators:
    AFX 2.0, CP 300, CP 330, nSpire, TI 89, FX 5800

Posted 01 October 2006 - 02:08 PM

Can u mail me the code now :P ? I'm so interesting in this.

hoadaica2006 AT yahoo.com

#12 Behnoud

Behnoud

    Casio Technician

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 338 posts
  • Gender:Male
  • Location:Iran

  • Calculators:
    CP 300+ OS2.2/
    FX 3600 pv/
    FX 115 s/
    FX 602P

Posted 03 October 2006 - 12:42 PM

Many years ago I had a FX-602P; It was possible to compose a music on it as a program file, then after saving, you should transmit it to a cassette tape by a special linke name FA adaptor.
After all of above, you could PLAY the cassette on a TAPE recorder!
Nowadays I don't make any programming with it, however it is completly proper and on good conditions.


Posted Image

#13 vanhoa

vanhoa

    Casio Overlord

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 854 posts
  • Gender:Male
  • Location:Vietnam

  • Calculators:
    AFX 2.0, CP 300, CP 330, nSpire, TI 89, FX 5800

Posted 03 October 2006 - 01:04 PM

I didnt know about it.

#14 Xtreme

Xtreme

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
  • Location:New York, USA

  • Calculators:
    ClassPad 300

Posted 05 October 2006 - 04:35 PM

Many years ago I had a FX-602P; It was possible to compose a music on it as a program file, then after saving, you should transmit it to a cassette tape by a special linke name FA adaptor.
After all of above, you could PLAY the cassette on a TAPE recorder!
Nowadays I don't make any programming with it, however it is completly proper and on good conditions.

I remember reading something about the ClassPad making music. Is this possible? Can I download ringtones to my ClassPad. :rockband:

#15 Kilburn

Kilburn

    Casio Technician

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 491 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Interests:Blah

  • Calculators:
    FX-7500 G
    ClassPad 300

Posted 05 October 2006 - 07:23 PM

http://www.cpsdk.com...topic.php?t=237 :nod:

And it works, just send bytes periodically with an add-in and you can get any sound you want. :)

#16 vanhoa

vanhoa

    Casio Overlord

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 854 posts
  • Gender:Male
  • Location:Vietnam

  • Calculators:
    AFX 2.0, CP 300, CP 330, nSpire, TI 89, FX 5800

Posted 06 October 2006 - 01:20 AM

Why? CP already have a phone!

#17 Kilburn

Kilburn

    Casio Technician

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 491 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Interests:Blah

  • Calculators:
    FX-7500 G
    ClassPad 300

Posted 06 October 2006 - 05:41 PM

But it's good for ClassPads which don't have phones. :)

#18 Behnoud

Behnoud

    Casio Technician

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 338 posts
  • Gender:Male
  • Location:Iran

  • Calculators:
    CP 300+ OS2.2/
    FX 3600 pv/
    FX 115 s/
    FX 602P

Posted 19 October 2006 - 12:30 PM

If CP has a Phone so we can create an Application as a Daily Organizer!
It can alarm you for appointment and etc.

#19 The_AFX_Master

The_AFX_Master

    Casio Overlord

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 519 posts
  • Gender:Male
  • Location:Black Mesa Research Facility (sector C)
  • Interests:BASIC +FORTRAN 90+ C++.....and HALF LIFE

  • Calculators:
    Casio Algebra FX 2.0 Plus, Casio fx 570 ms, Classpad 300, And a crowbar

Posted 20 October 2006 - 12:50 AM

Classpad have a phone?

:knife: :knife: :knife: :knife: :knife: and :knife: :knife: :knife: :knife: :knife:

I'M TOTALLY O W N E D

#20 vanhoa

vanhoa

    Casio Overlord

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 854 posts
  • Gender:Male
  • Location:Vietnam

  • Calculators:
    AFX 2.0, CP 300, CP 330, nSpire, TI 89, FX 5800

Posted 20 October 2006 - 02:56 AM

It already have a phone! :P Only 2 addins use it are Chip8300 and Econ (?) !

#21 The_AFX_Master

The_AFX_Master

    Casio Overlord

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 519 posts
  • Gender:Male
  • Location:Black Mesa Research Facility (sector C)
  • Interests:BASIC +FORTRAN 90+ C++.....and HALF LIFE

  • Calculators:
    Casio Algebra FX 2.0 Plus, Casio fx 570 ms, Classpad 300, And a crowbar

Posted 21 October 2006 - 04:32 PM

phone?.. as far i know, a phone is a shortened word for telephone, or cellphone. The classpad have a buzzer, or minispeaker <_<

btw, i have Chip8 300.. And i can't do largue distance calling with it :D

#22 vanhoa

vanhoa

    Casio Overlord

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 854 posts
  • Gender:Male
  • Location:Vietnam

  • Calculators:
    AFX 2.0, CP 300, CP 330, nSpire, TI 89, FX 5800

Posted 22 October 2006 - 01:27 AM

A buzzer is the all. But if phone is telephone it is :banghead: :plol: .




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users