Jump to content



Photo
- - - - -

New Game: Mario


  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#1 vanhoa

vanhoa

    Casio Overlord

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 854 posts
  • Gender:Male
  • Location:Vietnam

  • Calculators:
    AFX 2.0, CP 300, CP 330, nSpire, TI 89, FX 5800

Posted 30 August 2006 - 01:56 AM

I've make a mario game for classpad. These are some image:
^_^ ^_^ ^_^ Posted Image B) B) B) Posted Image ;) ;) ;)
control:
9,8: right,left
6: down
5: stop
0: jump.

Enjoy even if it is very easy to win.

**Edit: when I play in the emualator the coins didnt hidden after you collected it (I remember that it hidden when i play in my cp...)

#2 vanhoa

vanhoa

    Casio Overlord

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 854 posts
  • Gender:Male
  • Location:Vietnam

  • Calculators:
    AFX 2.0, CP 300, CP 330, nSpire, TI 89, FX 5800

Posted 30 August 2006 - 09:46 AM

No one interest ??? :rant:

#3 KansasPrep

KansasPrep

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 17 posts

Posted 30 August 2006 - 11:20 AM

No one interest ??? :rant:


I am very interested in this, where can I download?

#4 Kilburn

Kilburn

    Casio Technician

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 491 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Interests:Blah

  • Calculators:
    FX-7500 G
    ClassPad 300

Posted 30 August 2006 - 12:16 PM

http://www.freewebto...mario/mario.rar

I'm gonna try right now. ;)

#5 alias4399

alias4399

    Casio Freak

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 180 posts
  • Location:Impossible to say.. Its not like this is a constant!

  • Calculators:
    CFX 9850GB Plus
    FX 9860G

Posted 30 August 2006 - 12:29 PM

Graphically, your game looks very good (compared to the CFX at least, as I don't own a classpad).

It is difficult to implement such elaborate graphics into the classpad? As I know it is for the CFX.

#6 vanhoa

vanhoa

    Casio Overlord

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 854 posts
  • Gender:Male
  • Location:Vietnam

  • Calculators:
    AFX 2.0, CP 300, CP 330, nSpire, TI 89, FX 5800

Posted 31 August 2006 - 01:49 AM

http://www.freewebto...mario/mario.rar

I'm gonna try right now. ;)

Tell me bugs and your idea. I hope you know how to change the lever (next ver will come with a large lever). I'm working on a "kick the ball" game, might be it will avaible in a few days.


**EDIT:
New ver of mario will avaible tomorrow or in 2 days i think.

#7 girdeux

girdeux

    Casio Addict

  • Members
  • PipPipPip
  • 88 posts
  • Location:Spain / Castell?n

  • Calculators:
    casio fx-115ms;
    casio classpad 300

Posted 31 August 2006 - 11:37 AM

All of this is good and I congratulate to you for the game, am sure that it will have cost you more time; but I remember that for play games is best buy a game boy advance or a PSP. In order to improbe the CP300 we need programs of maths, physics ..etc :!: and no games :nonono: . But I repeat I'm sure that you have do a great work with mario.

#8 The_AFX_Master

The_AFX_Master

    Casio Overlord

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 519 posts
  • Gender:Male
  • Location:Black Mesa Research Facility (sector C)
  • Interests:BASIC +FORTRAN 90+ C++.....and HALF LIFE

  • Calculators:
    Casio Algebra FX 2.0 Plus, Casio fx 570 ms, Classpad 300, And a crowbar

Posted 31 August 2006 - 05:10 PM

absolutely agree.

#9 vanhoa

vanhoa

    Casio Overlord

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 854 posts
  • Gender:Male
  • Location:Vietnam

  • Calculators:
    AFX 2.0, CP 300, CP 330, nSpire, TI 89, FX 5800

Posted 01 September 2006 - 01:16 AM

Ok. I will do st about math (it's my best), but I must know what you want.

*Note: I stoped all my games.

#10 KansasPrep

KansasPrep

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 17 posts

Posted 01 September 2006 - 01:58 AM

If I may make a request. I have a lot of classes with like 10 or more pages of notes that I need to take with me all the time. If it is possible, there should be a Word or Notepad converter to the ClassPad, so I can take my notes with me on the go instead of a bunch of papers.

#11 vanhoa

vanhoa

    Casio Overlord

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 854 posts
  • Gender:Male
  • Location:Vietnam

  • Calculators:
    AFX 2.0, CP 300, CP 330, nSpire, TI 89, FX 5800

Posted 01 September 2006 - 02:21 AM

All right, I'll try in the SDK.

#12 vanhoa

vanhoa

    Casio Overlord

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 854 posts
  • Gender:Male
  • Location:Vietnam

  • Calculators:
    AFX 2.0, CP 300, CP 330, nSpire, TI 89, FX 5800

Posted 02 September 2006 - 12:48 AM

Oh no, SDK is really diffical to me (a VB programer).

#13 vanhoa

vanhoa

    Casio Overlord

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 854 posts
  • Gender:Male
  • Location:Vietnam

  • Calculators:
    AFX 2.0, CP 300, CP 330, nSpire, TI 89, FX 5800

Posted 02 September 2006 - 02:05 AM

I want to ask:
What is >> and << in C.
How can I calculate the result of an user-input expression.

#14 SoftCalc

SoftCalc

    Casio Technician

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 406 posts
  • Location:Portland, OR USA

  • Calculators:
    ClassPad 300 , AFX 2.0, HP-48/49/50, TI-89/92/Voyager, HP Expander, etc...

Posted 02 September 2006 - 04:03 AM

If I may make a request. I have a lot of classes with like 10 or more pages of notes that I need to take with me all the time. If it is possible, there should be a Word or Notepad converter to the ClassPad, so I can take my notes with me on the go instead of a bunch of papers.

You can use version 3.0 of the Manager to copy and paste pages of text between the ClassPad and any Windows application. It automatically converts between the ClassPad special characters and Unicode. You can even copy and paste pictures. :D

Another cool feature, you can copy a 2D expression in the Manager and then paste it in a Windows application in a number of different formats (text, MathML, bitmap, etc.).

Unfortunately I do not know when OS 3.0 and Manager 3.0 will be available for sale. Casio has announces 3.0 on their website, so I think it should be available very, very soon.

BTW, nice job on the Mario game.

#15 The_AFX_Master

The_AFX_Master

    Casio Overlord

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 519 posts
  • Gender:Male
  • Location:Black Mesa Research Facility (sector C)
  • Interests:BASIC +FORTRAN 90+ C++.....and HALF LIFE

  • Calculators:
    Casio Algebra FX 2.0 Plus, Casio fx 570 ms, Classpad 300, And a crowbar

Posted 02 September 2006 - 06:09 AM

not against you Softcalc, against casio. but let me quoting

soon: a decade (japanese translation)
very soon: 5 years (japanese translation)
very very soon : a year (japanese translation again)

For all people that need to ask "when comes the O.S 3.0". answer in the post top :plol:

forwarding with the last: very very very very soon=Three Months for release
Thanks a lot casio for the time.. I'M AGING WITHOUT AN O.S UPDATE!.. My anger would be remarked in some cases, in LUA explanation:

function casio_annoying(time_wasted, no_updates, closed_ears,...)

if the matrix calculus is a <put an f-word here> as in the O.S 2.20 :rant: ,
If the CAS doesn't improve. :rant: ,
if basic still slower as Eric Cartman running the 10000m Olympics,
if basic still no function support, no recursive support
if the <put another f-word here> spreadsheet isn't "linkable" (new word) with excel
if at least a bit of the "Queen Mary weighted" quantity of suggestions that we made for years, don't heard (for god sake, Casio knows about us!!!! :rant: )

end
end
end
end
end
end
return "CASIO RELEASE NOW OUR <another f-word> O.S 3 :cry: "
end

PD: Sorry for the language, or the jokes.. but i'm still angry :profanity:

PDPD: LOL THIS IS MY POST#150--> "Casio Employee". That's strange, Casio would fire me by the comments! :roflol:

#16 omegavirus

omegavirus

    Casio Freak

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 150 posts
  • Gender:Male
  • Location:Morelia, M?xico

  • Calculators:
    ClassPad 300

Posted 02 September 2006 - 06:24 AM

:!: CASIO AND SALTIRE SEEMS TO BE FORGETING THAT THEY MAKE THE CLASSPAD FOR STUDENTS AND THEY DON NOT MAKE WHAT THEY WANT, AT LEAST SIMPLE THINGS LIKE UNIT SUPPORT AND A BETTER CASIO BASIC (FASTER!!!) :!:

Let's wait for that "new" OS very E gogoplex soon... :plol:

#17 Kilburn

Kilburn

    Casio Technician

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 491 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Interests:Blah

  • Calculators:
    FX-7500 G
    ClassPad 300

Posted 02 September 2006 - 07:49 AM

CP Basic s*cks!
LUA RULES, LUA ROCKS :rockband:

:plol:

More seriously, I started a level editor for you Mario, and I almost finished it. :)

#18 vanhoa

vanhoa

    Casio Overlord

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 854 posts
  • Gender:Male
  • Location:Vietnam

  • Calculators:
    AFX 2.0, CP 300, CP 330, nSpire, TI 89, FX 5800

Posted 02 September 2006 - 08:22 AM

You use which language: sdk or lua. And again, please answer my question in my pre-post.

*EDIT: I resumed my games.

#19 vanhoa

vanhoa

    Casio Overlord

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 854 posts
  • Gender:Male
  • Location:Vietnam

  • Calculators:
    AFX 2.0, CP 300, CP 330, nSpire, TI 89, FX 5800

Posted 02 September 2006 - 09:11 AM

Can we build cp prog from ti prog.

#20 Kilburn

Kilburn

    Casio Technician

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 491 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Interests:Blah

  • Calculators:
    FX-7500 G
    ClassPad 300

Posted 02 September 2006 - 06:20 PM

What is >> and << in C.

&& : and
|| : or
! : not

How can I calculate the result of an user-input expression.


It's a bit complicated. You can use CPExpression:

CPString expr;
// ... input some expression into expr
CPExpression e(expr);
e.Evaluate();
OBCD x = e.AsReal();

You use which language: sdk or lua

Lua, as your Mario has been programmed using CPLua.

Can we build cp prog from ti prog.

No, because they don't have the same CPU, functions, compiler, etc... But you can try to adapt them anyway.

#21 vanhoa

vanhoa

    Casio Overlord

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 854 posts
  • Gender:Male
  • Location:Vietnam

  • Calculators:
    AFX 2.0, CP 300, CP 330, nSpire, TI 89, FX 5800

Posted 03 September 2006 - 03:02 AM

&& : and
|| : or
! : not

The ">>" command and the "<<" command!

#22 2072

2072

    Casio over god

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1554 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somewherebourg
  • Interests:Cinema, Programming, Music and a lot of thing...

  • Calculators:
    AFX2 ROM 1.02, CFX-9940GT+, FX-180P-Plus

Posted 03 September 2006 - 05:45 PM

those are the binary shift operators, it shifts a value by the number of bits you specified (left or right)

for example

2 << 1 = 4
2 >> 1 = 1

3 << 1 = 6
3 >> 1 = 1

it's like multiplying/dividing by 2^# where # is the number you put after >> or <<

#23 vanhoa

vanhoa

    Casio Overlord

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 854 posts
  • Gender:Male
  • Location:Vietnam

  • Calculators:
    AFX 2.0, CP 300, CP 330, nSpire, TI 89, FX 5800

Posted 04 September 2006 - 12:09 AM

Thanks. :P

#24 Alexis

Alexis

    Casio Fan

  • Members
  • PipPip
  • 32 posts

  • Calculators:
    CP300

Posted 04 September 2006 - 07:30 PM

Girdeux : All of this is good and I congratulate to you for the game, am sure that it will have cost you more time; but I remember that for play games is best buy a game boy advance or a PSP. In order to improbe the CP300 we need programs of maths, physics ..etc and no games . But I repeat I'm sure that you have do a great work with mario.

I am working on a Mario too and I like programming games. You said that "we need programs of maths, physics", but can you give me some examples (in particular in math) of what are the programs you are thinking about. If I can do it and if I am interested by one of them, I will work on it. ;)

#25 PAP

PAP

    Casio Overlord

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 681 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somewhere in Europe.
  • Interests:Computer Algebra, Numerical Analysis.

  • Calculators:
    ClassPad 300 (plus an old Casio model, with only a few Kb ram).

Posted 05 September 2006 - 03:11 PM

soon: a decade (japanese translation)
very soon: 5 years (japanese translation)
very very soon : a year (japanese translation again)
forwarding with the last: very very very very soon=Three Months for release

:plol: :plol: :plol: Black humor, but it is still nice humor.

Thanks a lot casio for the time.. I'M AGING WITHOUT AN O.S UPDATE!.. My anger would be remarked in some cases, in LUA explanation:
function casio_annoying(time_wasted, no_updates, closed_ears,...)

:plol: :plol: :plol: You should define what "optional" parameters (...) are; perharps something like: weak_CAS, slow_and_weak_basic, install_CPLua_or_buy_another_calc (all these parameters are boolean; if omitted, their default value is "true".

Despite the OS "upgrades" we have seen so far, I have a feeling that this time the new OS will be a real upgrade, but you never know. Judging from the past, I will not be surprised if OS 3.0 will include only minor "improvements".

#26 girdeux

girdeux

    Casio Addict

  • Members
  • PipPipPip
  • 88 posts
  • Location:Spain / Castell?n

  • Calculators:
    casio fx-115ms;
    casio classpad 300

Posted 05 September 2006 - 05:53 PM

I am working on a Mario too and I like programming games. You said that "we need programs of maths, physics"


Ok, ok I know that program games is a good way of maths, I like games too, I didn't want to offend to games programmers of CP300. I have done some games too, but in matlab, like game of life, look for mines and sink the boats (I don't know if the translation of the two last games is correct), of course in matlab the aspect of the games is poor.

but can you give me some examples (in particular in math) of what are the programs you are thinking about. If I can do it and if I am interested by one of them, I will work on it. ;)


I have to say that I study chemical engineering, and only teach us basic things of matlab in the first year (about programming), I have learned more thigns by myself. :blink:

In any case, I have done some things in basic of CP300 (it's a little slow I know, but I don't do difficult calculations) they are finished, but if you are interesed in what I have done see:

http://www.casiocalc...?showtopic=2815

Learn programming in CPLua is still a pending task. :o

#27 PAP

PAP

    Casio Overlord

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 681 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somewhere in Europe.
  • Interests:Computer Algebra, Numerical Analysis.

  • Calculators:
    ClassPad 300 (plus an old Casio model, with only a few Kb ram).

Posted 05 September 2006 - 08:24 PM

Learn programming in CPLua is still a pending task. :o

In fact, it is a must, if you want to write some "serious" programs for your CP. If you start learning CPLua, I bet you will never want to write a single line of code in CP Basic again. ;)

#28 Orwell

Orwell

    Casio Overlord

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 777 posts
  • Gender:Male
  • Location:Paris - France

  • Calculators:
    Casio AFX 1.02 / Casio ClassPad 300

Posted 05 September 2006 - 09:03 PM

In fact, it is a must, if you want to write some "serious" programs for your CP. If you start learning CPLua, I bet you will never want to write a single line of code in CP Basic again. ;)

In fact I never wrote a single line of code in CPBasic myself :roflol:

#29 The_AFX_Master

The_AFX_Master

    Casio Overlord

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 519 posts
  • Gender:Male
  • Location:Black Mesa Research Facility (sector C)
  • Interests:BASIC +FORTRAN 90+ C++.....and HALF LIFE

  • Calculators:
    Casio Algebra FX 2.0 Plus, Casio fx 570 ms, Classpad 300, And a crowbar

Posted 06 September 2006 - 03:56 AM

Since CPLua, i never wrote more progs on basic!. that's true

@ Alexis:

In the enginnering is the point in that casio calc have their weaknesses. Because of this, PAP is working in his LNA, and me and omegavirus, on a mechanics project. If you see www.hpcalc.org you will get some ideas

#30 Xtreme

Xtreme

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
  • Location:New York, USA

  • Calculators:
    ClassPad 300

Posted 08 September 2006 - 08:13 PM

The readme file said 1 bug. What is the bug?

#31 vanhoa

vanhoa

    Casio Overlord

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 854 posts
  • Gender:Male
  • Location:Vietnam

  • Calculators:
    AFX 2.0, CP 300, CP 330, nSpire, TI 89, FX 5800

Posted 09 September 2006 - 01:18 AM

The 2nd and 3rd monsters cant move when there are more than one monster. Beta fixed this and come with a very hard level but I didnt upload it.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users