Jump to content



Photo
- - - - -

Is This Normal?


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 Tixa

Tixa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

  • Calculators:
    Class Pad 300

Posted 31 May 2007 - 07:50 PM

Is it normal that my class pad takes 1hour and 5minutes to solve this problem?

[matrix 8x8]^(-1)*[vector 8*1]

Texas instruments only takes a few seconds...

#2 acid111

acid111

    Casio Fan

  • Members
  • PipPip
  • 31 posts

  • Calculators:
    Classpad OS 3.01

Posted 31 May 2007 - 09:21 PM

i've tested.
it takes only a few seconds.
i used normal numbers with one or two digits, eg 34, 55, 4, 56,99 ....

did you use complex numbers ? or show us the the exact matrix you have entered

#3 The_AFX_Master

The_AFX_Master

    Casio Overlord

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 519 posts
  • Gender:Male
  • Location:Black Mesa Research Facility (sector C)
  • Interests:BASIC +FORTRAN 90+ C++.....and HALF LIFE

  • Calculators:
    Casio Algebra FX 2.0 Plus, Casio fx 570 ms, Classpad 300, And a crowbar

Posted 31 May 2007 - 09:22 PM

What OS version do you have?
OS 2.2 and older have severe problems with matrix handling, as far i know, OS 3 solve all these issues

#4 Tixa

Tixa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

  • Calculators:
    Class Pad 300

Posted 31 May 2007 - 09:35 PM

i've tested.
it takes only a few seconds.
i used normal numbers with one or two digits, eg 34, 55, 4, 56,99 ....

did you use complex numbers ? or show us the the exact matrix you have entered



No, I did not use complex numbers... I used numbers like 374214.6547, -343.6538956, -267217.6325... numbers of this order.

What OS version do you have?
OS 2.2 and older have severe problems with matrix handling, as far i know, OS 3 solve all these issues


Sorry, I don't know wath is OS... :unsure:

#5 acid111

acid111

    Casio Fan

  • Members
  • PipPip
  • 31 posts

  • Calculators:
    Classpad OS 3.01

Posted 31 May 2007 - 09:49 PM

OS is your operating system

if you didn't know this, its possible, that you have version 2.2....

but, you can test it, in menu -> system -> system (upper left corner) -> version(software) and write the number down...

#6 Tixa

Tixa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

  • Calculators:
    Class Pad 300

Posted 31 May 2007 - 10:01 PM

OS is your operating system

if you didn't know this, its possible, that you have version 2.2....

but, you can test it, in menu -> system -> system (upper left corner) -> version(software) and write the number down...



it apears: version 01.00.0000
20030203

#7 acid111

acid111

    Casio Fan

  • Members
  • PipPip
  • 31 posts

  • Calculators:
    Classpad OS 3.01

Posted 31 May 2007 - 10:19 PM

wth :D
did you sleep the last 4 years ? :D


you have to upgrade to ver. 2.20 : http://classpad.net/...ddin/index.html

#8 Tixa

Tixa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

  • Calculators:
    Class Pad 300

Posted 31 May 2007 - 10:22 PM

wth :D
did you sleep the last 4 years ? :D


you have to upgrade to ver. 2.20 : http://classpad.net/...ddin/index.html


I only have it at about one year ... :rolleyes: thank you!! :)

#9 Tixa

Tixa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

  • Calculators:
    Class Pad 300

Posted 31 May 2007 - 10:29 PM

Can you tell me where I can find the version 3.0? Do I have to install 2.2 first?
Thank you!

#10 acid111

acid111

    Casio Fan

  • Members
  • PipPip
  • 31 posts

  • Calculators:
    Classpad OS 3.01

Posted 31 May 2007 - 10:57 PM

yes i can give you ver. 3.0, i'll send you a pm...

i don't know if you have to upgrade to 2.2 at first... i think not but im not sure...

#11 Tixa

Tixa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

  • Calculators:
    Class Pad 300

Posted 31 May 2007 - 11:12 PM

yes i can give you ver. 3.0, i'll send you a pm...

i don't know if you have to upgrade to 2.2 at first... i think not but im not sure...



Do I have to clear the old software? How can I do it? While I'm installing it always stops at "backup data" and I don't know why...

#12 The_AFX_Master

The_AFX_Master

    Casio Overlord

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 519 posts
  • Gender:Male
  • Location:Black Mesa Research Facility (sector C)
  • Interests:BASIC +FORTRAN 90+ C++.....and HALF LIFE

  • Calculators:
    Casio Algebra FX 2.0 Plus, Casio fx 570 ms, Classpad 300, And a crowbar

Posted 31 May 2007 - 11:36 PM

Did you set your calculator to receive data Via USB cable?

#13 Tixa

Tixa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

  • Calculators:
    Class Pad 300

Posted 31 May 2007 - 11:41 PM

Did you set your calculator to receive data Via USB cable?



yes, but it is always asking me to do that...

#14 acid111

acid111

    Casio Fan

  • Members
  • PipPip
  • 31 posts

  • Calculators:
    Classpad OS 3.01

Posted 01 June 2007 - 05:12 AM

did you install classpad manager on your computer?

#15 Tixa

Tixa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

  • Calculators:
    Class Pad 300

Posted 01 June 2007 - 01:32 PM

did you install classpad manager on your computer?



I've already install version 2.2, I don't know why I couldn't do it yesterday... Now, to install version 3.0 do I need a recent version of class pad manager?

#16 Tixa

Tixa

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

  • Calculators:
    Class Pad 300

Posted 01 June 2007 - 06:38 PM

I tried to install v 3.01 but it says : update is permitted from only version 3.00
Do I have to install v 3.00 first?Where can I find it?
thank you!

#17 acid111

acid111

    Casio Fan

  • Members
  • PipPip
  • 31 posts

  • Calculators:
    Classpad OS 3.01

Posted 02 June 2007 - 08:40 AM

I tried to install v 3.01 but it says : update is permitted from only version 3.00
Do I have to install v 3.00 first?Where can I find it?
thank you!


you don't need a recent version of cp-man, 2.2 is ok....

there is an .iso - file in the package, i sent to you...

you have to burn this file on cd or emulate it (daemon-tools).
Then you load this cd und run die file on it.
this installs ver. 3.00 on your Classpad...
after that, you can install the update 3.01...

ok ?

#18 jh0n5z

jh0n5z

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

  • Calculators:
    Classpad 300

Posted 11 December 2013 - 03:32 PM

I'm so sorry.. I'm from Indonesia.. my classpad version is 01.00.0000... :wacko:
and how to upgrade this version..??
Thanks..




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users