Jump to content



Photo
- - - - -

IMPORTANT!


  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#1 CrimsonCasio

CrimsonCasio

    UCF Ambassador

  • [Legends]
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3579 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Interests:Claculators, Stephen King, Video Games, Calculators, Programming, Calculators, Reading, Calculators... hmm, what else... Ah! Calculators!

  • Calculators:
    Algebra FX2.0, CFX 9850Ga+, Classpad 300

Posted 17 September 2003 - 01:17 AM

I need the help of everyone with a classpad, but first, if you havent read this topic do so now: E-Mail to Casio

ok, now read about this other bug I found (excerpt from an e-mail):

Some times when the ClassPad enters power save mode the buttons on the classpad will cease working, the stylus still functions, but none of the keys will respond (ON/OFF, Keyboard, EXE, etc...) thus making it imposible to do much more than navigate the menus.  from what I can tell the only way to fix the problem is to hit the "P" button on the back of the ClassPad.


what I need help with is finding out if anyone else has encountered this problem, and if so what were you doing when you noticed. the people at casio havent been able to reproduce it themselves but if someone else has had it happen it could save them some time (and money) trying to figgure out if its just my calc, and then we might be able to help them in other ways if its not just mine.

I cant test this bug very easly myself because you must wait at least a day for the classpad to go into powersave, but if we all try things will go much quicker.

anyway, if this has happend to you or if you intend to try to test it, report back here.

#2 Flore Love

Flore Love

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 17 September 2003 - 02:38 PM

sorry but never i had have this bug

#3 Overlord

Overlord

    Casio Technician

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 355 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brussels - Belgium
  • Interests:Math Researcher

  • Calculators:
    My head - C300 OS 3.00 - G100 Rom 1.02 - G65 - G60 - G25

Posted 17 September 2003 - 05:11 PM

i haven't have this bug, but yesterday when i edited my program xxxxx (~30.000 bytes (the data for a periodic table)), it has freezed (screen and keys) ?! and i had to press P to reboot the c300

it was the first time that my classpad freezes..

#4 CrimsonCasio

CrimsonCasio

    UCF Ambassador

  • [Legends]
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3579 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Interests:Claculators, Stephen King, Video Games, Calculators, Programming, Calculators, Reading, Calculators... hmm, what else... Ah! Calculators!

  • Calculators:
    Algebra FX2.0, CFX 9850Ga+, Classpad 300

Posted 17 September 2003 - 05:45 PM

thats a new one for me, mabey the size of the program?

I'll tell casio in my next e-mail.

#5 Lovecasio

Lovecasio

    Casio Freak

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 242 posts
  • Location:Hochiminh city Vietnam
  • Interests:Organic chemistry.<br />Pharmacy

  • Calculators:
    fx 570 MS, Casio AFX 2.0+, ClassPad 300

Posted 18 September 2003 - 12:22 AM

There is something i want to ask
What does this Error mean:

Fatal Exception Error occur.

That happend. Then, the classpad restart.
I checked this error in User Manual. Yes, there was a error table like this in the "Error table". What do you think about that?

#6 CrimsonCasio

CrimsonCasio

    UCF Ambassador

  • [Legends]
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3579 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Interests:Claculators, Stephen King, Video Games, Calculators, Programming, Calculators, Reading, Calculators... hmm, what else... Ah! Calculators!

  • Calculators:
    Algebra FX2.0, CFX 9850Ga+, Classpad 300

Posted 18 September 2003 - 03:52 AM

did it have something like TARGET ######? and when did it happen?

#7 Lovecasio

Lovecasio

    Casio Freak

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 242 posts
  • Location:Hochiminh city Vietnam
  • Interests:Organic chemistry.<br />Pharmacy

  • Calculators:
    fx 570 MS, Casio AFX 2.0+, ClassPad 300

Posted 18 September 2003 - 12:32 PM

Yes, I remember that the target is: 00000014 (may be there is more or less number 0). That happened when I use Geometry application, I chose File-New or Edit-ClearAll. Please tell me why this happened? :unsure:

#8 CrimsonCasio

CrimsonCasio

    UCF Ambassador

  • [Legends]
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3579 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Interests:Claculators, Stephen King, Video Games, Calculators, Programming, Calculators, Reading, Calculators... hmm, what else... Ah! Calculators!

  • Calculators:
    Algebra FX2.0, CFX 9850Ga+, Classpad 300

Posted 18 September 2003 - 12:35 PM

I dont know, I got a similar problem when using the keyboard editing and running one of my programs, I'll ask casio about your problem too, (they sent mine to one of their engeneers to figure out).

#9 Lovecasio

Lovecasio

    Casio Freak

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 242 posts
  • Location:Hochiminh city Vietnam
  • Interests:Organic chemistry.<br />Pharmacy

  • Calculators:
    fx 570 MS, Casio AFX 2.0+, ClassPad 300

Posted 18 September 2003 - 12:43 PM

Thanks, CrimsonCasio. I hope they will tell us about it soon.
Oh, I want to imply that this problem only appear when I saved Geometry drawing into memory, and especially when calculation history in Main are over 30.
And one more? Would you mind If I ask what grade are you in? :) I just want to know. :)

#10 CrimsonCasio

CrimsonCasio

    UCF Ambassador

  • [Legends]
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3579 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Interests:Claculators, Stephen King, Video Games, Calculators, Programming, Calculators, Reading, Calculators... hmm, what else... Ah! Calculators!

  • Calculators:
    Algebra FX2.0, CFX 9850Ga+, Classpad 300

Posted 18 September 2003 - 04:15 PM

college freshman :)

you know, that mian thing might be the problem, i have alot of stuff in there... I'll tell them that too.

#11 CrimsonCasio

CrimsonCasio

    UCF Ambassador

  • [Legends]
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3579 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Interests:Claculators, Stephen King, Video Games, Calculators, Programming, Calculators, Reading, Calculators... hmm, what else... Ah! Calculators!

  • Calculators:
    Algebra FX2.0, CFX 9850Ga+, Classpad 300

Posted 20 September 2003 - 05:49 PM

hey guys, I sent another e-mail to casio to ask if they were interested in a few tips for improving the BASIC language on the classpad, I dont know if they will be interested but if they are here is what I suggested:

1) DelFolder be able to deleat unempty folders (very annoying)
2) Screen resizing and placement
3) A simple yes/no input box
4) Error checking (program can specify what should happen if a error ocurs in a certine place, instead of breaking)

did I miss anything else major?

#12 Overlord

Overlord

    Casio Technician

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 355 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brussels - Belgium
  • Interests:Math Researcher

  • Calculators:
    My head - C300 OS 3.00 - G100 Rom 1.02 - G65 - G60 - G25

Posted 20 September 2003 - 07:18 PM

string test (If variable="blzegio") and not only numeric test :P

#13 CrimsonCasio

CrimsonCasio

    UCF Ambassador

  • [Legends]
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3579 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Interests:Claculators, Stephen King, Video Games, Calculators, Programming, Calculators, Reading, Calculators... hmm, what else... Ah! Calculators!

  • Calculators:
    Algebra FX2.0, CFX 9850Ga+, Classpad 300

Posted 20 September 2003 - 07:48 PM

they have StrCmp for that, its not quite as good as a = but it works.

#14 betoe

betoe

    UCF Spanish Translator

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 846 posts
  • Gender:Male
  • Location:Guadalajara/Mazatlan, Mexico.
  • Interests:Electronics, SW development, automotive. Swim->bike->run

  • Calculators:
    Algebra FX2.0 (R.I.P.), Classpad 300

Posted 20 September 2003 - 07:50 PM

"I don't have a classpad (yet) but a string comparation would be good (I don't know if the classpad have it)."

---------------EDIT-----------------------------------
Well, thats good that the classpad have it, sometimes its too useful.

#15 CrimsonCasio

CrimsonCasio

    UCF Ambassador

  • [Legends]
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3579 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Interests:Claculators, Stephen King, Video Games, Calculators, Programming, Calculators, Reading, Calculators... hmm, what else... Ah! Calculators!

  • Calculators:
    Algebra FX2.0, CFX 9850Ga+, Classpad 300

Posted 20 September 2003 - 07:58 PM

yes, it does, its just less conveinient than "string"="string" instead its StrCmp "String","String",var if var is 0 then they are equal.

#16 Overlord

Overlord

    Casio Technician

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 355 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brussels - Belgium
  • Interests:Math Researcher

  • Calculators:
    My head - C300 OS 3.00 - G100 Rom 1.02 - G65 - G60 - G25

Posted 20 September 2003 - 08:51 PM

ah! i learned something new today.

#17 CrimsonCasio

CrimsonCasio

    UCF Ambassador

  • [Legends]
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3579 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Interests:Claculators, Stephen King, Video Games, Calculators, Programming, Calculators, Reading, Calculators... hmm, what else... Ah! Calculators!

  • Calculators:
    Algebra FX2.0, CFX 9850Ga+, Classpad 300

Posted 20 September 2003 - 08:53 PM

lol, you didnt know that :lol:

boy, i shoud write a little tutorial, making CasPaint has taught me alot. :)

#18 Overlord

Overlord

    Casio Technician

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 355 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brussels - Belgium
  • Interests:Math Researcher

  • Calculators:
    My head - C300 OS 3.00 - G100 Rom 1.02 - G65 - G60 - G25

Posted 21 September 2003 - 07:45 AM

i asked Flore about a command like that but she said there aren't anyone :lol:

#19 Andy.Davies

Andy.Davies

    Forum Ghost

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1547 posts
  • Location:Dorset, England
  • Interests:Age: 18<br />Studying: MEng in cybernetics at Reading uni<br />Interests: Progaming (VB, VB.Net, C#, Casio Basic)<br />Computers UBBD (Using, Building, Breaking &amp; Destroying)<br />Gaming (FPS, RTS, RPG)<br />Electronics<br />Rock Music (Preferably Loud)<br />Riley's (Pool &amp; Snooker Bar)<br />Driving (Preferably fast)<br />Aikedo (Martial Art)

  • Calculators:
    Algebra FX 2.0 ROM 1.01, FX9750G

Posted 21 September 2003 - 07:49 AM

CrimsonCasio: Lord of casio Basic...and ASM/C

but i dont think that would fit in as his user title B)

#20 CrimsonCasio

CrimsonCasio

    UCF Ambassador

  • [Legends]
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3579 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Interests:Claculators, Stephen King, Video Games, Calculators, Programming, Calculators, Reading, Calculators... hmm, what else... Ah! Calculators!

  • Calculators:
    Algebra FX2.0, CFX 9850Ga+, Classpad 300

Posted 21 September 2003 - 08:51 AM

ha, ASM/C no way, just about everyone has more of a right to that title than me :lol: classpad basic is still basic, and its simmilar enought that it didn't take me long to assimilate the diffrences.

Overlord: In that case I guess I should tell them.

by the way, BitWise once tested the length of the member title, he had it to about 6 lines...

#21 Andy.Davies

Andy.Davies

    Forum Ghost

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1547 posts
  • Location:Dorset, England
  • Interests:Age: 18<br />Studying: MEng in cybernetics at Reading uni<br />Interests: Progaming (VB, VB.Net, C#, Casio Basic)<br />Computers UBBD (Using, Building, Breaking &amp; Destroying)<br />Gaming (FPS, RTS, RPG)<br />Electronics<br />Rock Music (Preferably Loud)<br />Riley's (Pool &amp; Snooker Bar)<br />Driving (Preferably fast)<br />Aikedo (Martial Art)

  • Calculators:
    Algebra FX 2.0 ROM 1.01, FX9750G

Posted 21 September 2003 - 12:21 PM

wow! i thought that it was just limited to one line....

Ps im getting bored of wondering when my AFX will arive <_<

#22 CrimsonCasio

CrimsonCasio

    UCF Ambassador

  • [Legends]
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3579 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Interests:Claculators, Stephen King, Video Games, Calculators, Programming, Calculators, Reading, Calculators... hmm, what else... Ah! Calculators!

  • Calculators:
    Algebra FX2.0, CFX 9850Ga+, Classpad 300

Posted 22 September 2003 - 05:50 PM

casio just contacted me again, the lady said she forwarded my suggestions to one of their engeneers, so hopefully I'll hear back from them soon.

#23 SoftCalc

SoftCalc

    Casio Technician

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 406 posts
  • Location:Portland, OR USA

  • Calculators:
    ClassPad 300 , AFX 2.0, HP-48/49/50, TI-89/92/Voyager, HP Expander, etc...

Posted 23 September 2003 - 02:38 AM

boy, i shoud write a little tutorial, making CasPaint has taught me alot


OK, this is getting off topic, but I think you should write a book. :D From what I've seen you know alot about Casio Basic, and I haven't seen any good books on programming Casios.

#24 CrimsonCasio

CrimsonCasio

    UCF Ambassador

  • [Legends]
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3579 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Interests:Claculators, Stephen King, Video Games, Calculators, Programming, Calculators, Reading, Calculators... hmm, what else... Ah! Calculators!

  • Calculators:
    Algebra FX2.0, CFX 9850Ga+, Classpad 300

Posted 23 September 2003 - 02:40 AM

:lol: you think anyone would actually bye that!?

you say you havent seen any good books, have you actually seen a book on programming casios?

#25 maurice1979

maurice1979

    Casio Fan

  • Members
  • PipPip
  • 40 posts
  • Location:The netherlands - Dutch people

  • Calculators:
    CP300, Fx8.... fraction sumtin', old thing with dust, it still works, with the original battery

Posted 13 November 2003 - 11:55 AM

My cp300 froze up when I whanted to solve x after expanding sin(x+297.72)=27.52 (degree mode)
maybe the CPU wasn't strong enought.

#26 SoftCalc

SoftCalc

    Casio Technician

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 406 posts
  • Location:Portland, OR USA

  • Calculators:
    ClassPad 300 , AFX 2.0, HP-48/49/50, TI-89/92/Voyager, HP Expander, etc...

Posted 13 November 2003 - 07:51 PM

My cp300 froze up when I whanted to solve x after expanding sin(x+297.72)=27.52 (degree mode) maybe the CPU wasn't strong enought.


it looks like doing the tExpand before the solve makes the problem too complicated and slows the solve down. It you don't do the tExpand first it solves quickly (at least it did for me). Also, it doesn't hang using the ClassPad Manager (but that is running on a PC).

NOTE 1: If you press the break key Clear) it will interupt the solve.

#27 CrimsonCasio

CrimsonCasio

    UCF Ambassador

  • [Legends]
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3579 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Interests:Claculators, Stephen King, Video Games, Calculators, Programming, Calculators, Reading, Calculators... hmm, what else... Ah! Calculators!

  • Calculators:
    Algebra FX2.0, CFX 9850Ga+, Classpad 300

Posted 13 November 2003 - 08:13 PM

also make sure you didnt hit backspace while it was thinking, that will activate the pause feature and the classpad will "freeze" untill you hit the backspace key again or hit the P button on the back.

#28 maurice1979

maurice1979

    Casio Fan

  • Members
  • PipPip
  • 40 posts
  • Location:The netherlands - Dutch people

  • Calculators:
    CP300, Fx8.... fraction sumtin', old thing with dust, it still works, with the original battery

Posted 15 November 2003 - 12:34 PM

it looks like doing the tExpand before the solve makes the problem too complicated and slows the solve down. It you don't do the tExpand first it solves quickly (at least it did for me). Also, it doesn't hang using the ClassPad Manager (but that is running on a PC).

NOTE 1: If you press the break key Clear) it will interupt the solve.
NOTE 2: I tried this example on the TI voyage and it can't solve this problem at all!

solving just sin(x+297.72)=27.52 (i just typed)
gives an awnser that is too complex for me to uderstan sumthing x i
, what is i?
so so if expand it I woul get sin(x+y)=sinx * cos y + sin y * cos x
maybey I should get a different awnser. one that would make sence.

#29 Andy.Davies

Andy.Davies

    Forum Ghost

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1547 posts
  • Location:Dorset, England
  • Interests:Age: 18<br />Studying: MEng in cybernetics at Reading uni<br />Interests: Progaming (VB, VB.Net, C#, Casio Basic)<br />Computers UBBD (Using, Building, Breaking &amp; Destroying)<br />Gaming (FPS, RTS, RPG)<br />Electronics<br />Rock Music (Preferably Loud)<br />Riley's (Pool &amp; Snooker Bar)<br />Driving (Preferably fast)<br />Aikedo (Martial Art)

  • Calculators:
    Algebra FX 2.0 ROM 1.01, FX9750G

Posted 15 November 2003 - 12:40 PM

its called complex numbers, the bit b4 the I is the 'Real' part of the number, and the bit after is the 'non-real' term, its used for solving problems like the square root of -1, which is not possible without complex numbers.

#30 SoftCalc

SoftCalc

    Casio Technician

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 406 posts
  • Location:Portland, OR USA

  • Calculators:
    ClassPad 300 , AFX 2.0, HP-48/49/50, TI-89/92/Voyager, HP Expander, etc...

Posted 17 November 2003 - 05:52 PM

solving just sin(x+297.72)=27.52 (i just typed)
gives an awnser that is too complex for me to uderstan sumthing x i
, what is i?
so so if expand it I woul get sin(x+y)=sinx * cos y + sin y * cos x
maybe I should get a different awnser. one that would make sence.


The solution is complex. Thre isn't a real solution to this problem.

Look at the first step in solving this problem. you take the arcsin of each side, and get arcsin(27.52) on the left. But in the real domain sin is between -1 and 1, so there can't be a real solution. The only solution is in the complex domain.

If you put the ClassPad in REAL mode then you will only get real results. In this case, it will return "No Solution"

#31 maurice1979

maurice1979

    Casio Fan

  • Members
  • PipPip
  • 40 posts
  • Location:The netherlands - Dutch people

  • Calculators:
    CP300, Fx8.... fraction sumtin', old thing with dust, it still works, with the original battery

Posted 18 November 2003 - 09:43 AM

:blink:
I'll go use pen and paper :lol:




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users